Extra informatie over Rondvluchten

 

Wat houdt de Rondvlucht in:

Wij maken voor de rondvluchten gebruik van 4-persoons vliegtuigen van het type Cessna C-172 (één piloot en max. 3 passagiers). Bij dit type vliegtuig is de vleugel aan de bovenzijde van de romp gemonteerd. U kunt dus tijdens de vlucht optimaal genieten van een ongelooglijk panoramisch uitzicht.

 

Een rondvlucht moet op het hetzelfde vliegveld eindigen als waar deze is begonnen. De vluchten worden uitgevoerd op de hoogte, variërend tussen de 300 en 500 meter. Er zal worden gevlogen met een gemiddelde snelheid van 185 km per uur.

 


  

Vliegroutes

 

Dankzij haar ruime ervaring heeft HappyWing diverse vliegroutes samengesteld die u het beste uitzicht geven over bijvoorbeeld de Rotterdamse haven, de Deltawerken of de bloeiende bloembollenvelden. Daarbij bieden wij diverse arrangementen aan, waaronder vluchten boven de Rotterdamse Zomerfestivals.

 

Ook is het mogelijk om – in overleg met de piloot  - uw eigen route samen te stellen. Hierbij wordt zoveel mogelijk aan uw wensen tegemoet gekomen.

 

Weersomstandigheden:

 

Niets is zo veranderlijk als het weer. HappyWing stelt hoge eisen aan het vliegen tijdens de verschillende weersomstandigheden. Zo wordt er niet gevlogen met een zicht minder dan 5 km en windsnelheden boven de 20 á 25 knopen (43 km per uur). Helaas komt het voor dat vluchten i.v.m. de weersomstandigheden soms geannuleerd moeten worden. 

 

Mocht dit zich voordoen op de dag dat uw vlucht staat gepland, dan zullen wij vroegtijdig telefonisch contact met u opnemen en de vlucht in de 1e instantie verplaatsen naar een later tijdstip. Indien een vlucht door weersomstandigheden wordt geannuleerd, zal kosteloos en in overeenstemming met uw wensen naar een andere datum worden uitgeweken. De geplande vlucht is altijd onder voorbehoud.

 

 

Overige informatie Rondvluchten:
 

HappyWing werkt samen met een andere organisatie op Rotterdam-Airport. Deze organisatie is in het bezit van een rondvluchtenvergunning. Tijdens de vlucht bent u verzekerd ingevolge de Europese verordening EEG2407/92.

 

Voor de vlucht kan u worden gefouilleerd door de luchthavenbeveiliging. Om dit proces te bespoedigen verzoeken wij u zo min mogelijk mee te nemen. U bent verplicht om een geldig legitimatiebewijs te laten zien! Wij verzoeken u dan ook, om minimaal 15 minuten voor aanvang van de vlucht aanwezig te zijn.

 

Een vlucht met een Cessna 172 is te vergelijken met een autorit. Het is niet nodig extra warme kleding te dragen. Slechts 1 op de 100 passagiers heeft last van het vliegen. Indien u gemakkelijk ziek wordt in de auto is het aan te raden, om een middel in te nemen voor het vliegen.

 

Kinderen vanaf 3 jaar kunnen meevliegen. De belangrijkste factor hierbij is de lengte van uw kind. Is uw kind lang genoeg (70 cm.) om uit het raam te kijken dan zal hij/zij een comfortabele vlucht hebben.

 

Tijdens de vlucht is het toegestaan foto’s en filmopnamen voor eigen gebruik te maken. Vergeet uw camera dus niet! Zie in het menu ‘’luchtfoto’s’’ voor meer info over commerciële luchtfotografie.

 

Het maximum gewicht voor passagiers is beperkt tot 80kg. per persoon. Drie passagiers mogen gezamenlijk niet meer wegen dan 220 tot 240 kg.

 

 

Spreekt dit alles u aan, belt u dan voor vrijblijvende informatie of uw boeking met HappyWing.

Tel. 06-48313899 (dagelijks bereikbaar, óók op zaterdag en zondag). Of stuur ons desgewenst een E-mail.