Proefles

Altijd al zelf een vliegtuig willen besturen? Boek dan hier een proefvlieg-les en leer onder begeleiding van een vlieginstructeur de beginselen van het vliegen. Na de start door de instructeur mag de leerling, op veilige hoogte, direct de controle over het vliegtuig overnemen. De leerling bestuurt het vliegtuig dus zoveel mogelijk zelf. Het vliegtuig dat wij hiervoor gebruiken is de bekende Amerikaanse Cessna C-172.

Wat houdt een proefvliegles in?
Op avontuur. Uitstijgen boven de aardse beslommeringen. Als een vrije vogel de lucht in. Dat kan allemaal door zelf te gaan vliegen. De vliegers van HappyWing maken u tijdens een proefvliegles, vertrouwd met de basisprincipes van het vliegen.

• ONTVANGST
U wordt ontvangen door onze instructeur. Samen stelt u de te vliegen route vast.

• WALK AROUND
U inspecteert het vliegtuig samen met de instructeur. Hij zal u hierbij begeleiden en u een antwoord geven op al uw vragen.

• PROEFVLIEGLES
De vliegles begint met een uitleg over het vliegtuig. Verder de besturing, instrumenten en de te volgen vluchtroute. Na de start door de instructeur mag de leerling, op veilige hoogte, direct de controle over het vliegtuig overnemen. De piloot zal u enkele basismanouvres laten uitvoeren zoals een standaard bocht (helling) en een stall, zodat u alle aspecten van het vliegen mee maakt.

De vliegtuigen
Cessna C-172
De Cessna 172 Skyhawk is een éénmotorig propellervliegtuig. Het toestel beschikt over 4 zitplaatsen en een bovenliggende vleugel. Waarschijnlijk is het wereldwijd het meest gebruikte lesvliegtuig. Het eerste exemplaar werd gemaakt in 1957 en het wordt nog steeds gebouwd. In totaal zijn er meer dan 35.000 gebouwd.


Overige informatie proefvliegles

• De totale duur van de proefvliegles is 45 of 60 minuten. Wij verzoeken u minimaal 15 minuten voor aanvang van de vlucht aanwezig te zijn.

• Voor de vlucht kunt u gefouilleerd worden door de luchthavenbeveiliging. Om dit proces te bespoedigen verzoeken wij u zo min mogelijk mee te nemen. U bent verplicht om zich te legitimeren met een geldig legitimatiebewijs (bij voorkeur het paspoort)!

• Een vlucht met een Cessna 172 is te vergelijken met een autorit. Het is niet nodig extra warme kleding te dragen. Slechts 1 op de 100 passagiers heeft last van het vliegen. Indien u gemakkelijk ziek wordt in de auto is het aan te raden, hier een middel tegen in te nemen m.b.t. het vliegen.

• Het maximum gewicht per persoon is beperkt tot 80 kg.

• Tijdens de vlucht is het toegestaan foto's en filmopnamen voor eigen gebruik te maken. Vergeet uw camera dus niet!

Vlucht aftekenen in Logboek

HappyWing brengt haar lesvluchten onder bij een andere organisatie. Het is een JAR-FCL geregistreerde opleidingsinstelling en biedt opleidingen tot sportvlieger aan. Ingevolge de JAR-FCL regelgeving mag de vliegtijd die u maakt tijdens de proefvliegles, worden geregistreerd als dubbelbesturingsonderricht.

Dit betekend dat, als u ooit besluit een brevet te willen halen, de door u gevlogen minuten meetellen voor uw vliegbrevet.
Om deze reden geven wij u de mogelijkheid, om uw "eerste" vlucht in een officieel JAR-FCL logboek te laten noteren en af te laten tekenen door uw instructeur. Informeer hiernaar!

JAA Logboek
Kosten € 25,-.

Na de vlucht krijgen alle passagiers een vluchtcertificaat aangeboden.

Wilt u slechts één of meerdere vluchten maken en zelf sturen, zonder aan een opleiding vast te zitten? Ook dat kan.

Tarieven proefvliegles

45 min. proefvliegles met de Cessna C-172 is € 195,-- p.p.*
60 min. proefles met de Cessna C-172 is € 300,-- p.p.*


* Tijdens proefvlieglessen met de Cessna C-172 mag er 1 passagier gratis meevliegen. Het is ook mogelijk om nog een 2e passagier mee te nemen. Hiervoor geldt echter een toeslag van € 25,--.

De bovenvermelde prijzen zijn onder voorbehoud.

Vliegen is een fascinerende bezigheid. Daarom .. haal diep adem take off.Wilt u een proefles? Bel dan s.v.p. voor een afspraak met HappyWing. Tel. 06 -48313899 (dagelijks bereikbaar, óók op zaterdag en zondag)
óf stuur ons desgewenst een E-mail